Kuigi Horvaatia alustas mängu paremini, siis Alvaro Morata viis 29. minutil hispaanlased juhtima ning peagi tegi Fabian Ruiz seisuks 2:0. Vahetult enne poolajapausi sai värava kirja ka Dani Carvajal, kindlustades Hispaaniale 3:0 võidu. Kümmekond minutit enne lõppu oli Horvaatia lähedal auväravale, kuid Unai Simon tõrjus Bruno Petkovici penalti.

Hispaanlaste poolelt tegi ajalugu 16-aastane Lamine Yamal, kellest sai aegade noorim EM-il mänginud ja väravasöödu andnud jalgpallur. Märgi pani maha ka EM-idel seitsmenda värava löönud Morata, kes kerkis kõigi aegade väravaküttide edetabelis kolmandaks. Enamat on suutnud vaid Cristiano Ronaldo (14 väravat) ja Michel Platini (9 väravat).

Samas on Hispaanial põhjust ka muretsemiseks, sest meeskonna liidrid Morata ja Rodri said teisel poolajal vigastada.

Otseblogi:

Enne mängu:

Hispaania on jalgpallimaailma tõeline suurjõud. Aastatel 2008. - 2012. oli Hispaania vutimaailma täielik valitseja. Antud perioodil võideti kaks EM-tiitlit ning ka MM-tiitel. Lisaks on neil ette näidata 1964. aasta EM-tiitel ning 2023. aasta Rahvuste liiga esikoht. Seejuures alistati Rahvuste liiga finaalis penaltiseeria järel just Horvaatia.

Viimastel suurturniiridel on Hispaania pigem ebaõnnestunud. Nii 2018. ja 2022. aasta MM-idel kui ka 2016. aasta EM-il lõppes hispaanlaste teekond kaheksandikfinaalis. Ainult 2020. aasta EM-il jõuti poolfinaali.

Horvaatia on ajalooliselt olnud edukam maailmameistrivõistlustel, kus neil on ette näidata 2018. aasta hõbe ning 1998. ja 2022. aasta pronksmedalid. Euroopa meistrivõistlustel on kahel korral jõutud veerandfinaali (1996. ja 2008. aastal). Kahel viimasel EM-il on nende teekond lõppenud kaheksandikfinaalis.

Tänavuse EM-i valiksarjas näitas Hispaania väga kindlat minekut. Korra libastuti küll Šotimaa vastu, kuid ülejäänud seitse mängu võideti ning alagrupis teeniti kindel esikoht. Horvaatia pidi samal ajal tunduvalt rohkem pingutama. Kaheksa mänguga teeniti viis võitu, üks viik ja kaks kaotust ning alagrupis saadi Türgi järel teine koht.