Šveits oli avapoolajal selgelt parem meeskond ning pikemale pausile mindi 2:0 eduseisus, kui skoori tegid nii Kwadwo Duah kui ka Michel Aebischer.

Teise poolaja keskpaigas vähendas küll Barnabas Varga värav ungarlaste kaotusseisu minimaalseks, aga kohtumise üleminutitel sai jala valgeks ka Breel Embolo, kes kindlustas Šveitsile 3:1 võidu.

A-alagrupis on Saksamaal ja Šveitsil seega kolm punkti kirjas ning Ungari ja Šotimaa veel punktiarvet ei avanud.

Otseblogi:

Enne mängu:

Mängule läheb soosikuna vastu Šveits. Viimastel suurturniiridel on šveitslased olnud alalised külalised. Reeglina suudetakse ka alagrupist edasi murda, kuid seejärel kipub nende teekond katkema. Eelmistel Euroopa meistrivõistlustel jõudis Šveits veerandfinaali, kus kaotati penaltiseeria järel Hispaaniale. Tegemist on ühtlasi šveitslaste läbi aegade parima tulemusega Euroopa meistrivõistlustelt. Maailmameistrivõistlustel on Šveits jõudnud kaheksa parema sekka neljal juhul. Nii kaugele jõuti aga 1934., 1938. 1950. ja 1954. aastal.

Ungari jalgpalli tippajad jäävad kaugemasse minevikku. Parimateks tulemusteks on hõbemedalid 1938. ja 1954. aasta maailmameistrivõistlustelt. Euroopa meistrivõistlustelt on ette näidata kolmas koht 1964. ja neljas 1972. aastast.

1980-ndate järel käis Ungari jalgpall alla ning uuesti on jalad alla saadud viimase kümne aasta jooksul. 2016. aasta EM-il jõudis Ungari kaheksandikfinaali, eelmisel EM-il piirduti alagrupiturniiriga. MM-ile jõuti viimati aga 1986. aastal.

Lõppenud EM-valiksarjas näitas Ungari head minekut ning kirja läks viis võitu, kolm viiki ja null kaotust. Seejuures edestati kindlalt Serbiat. Šveitsi jaoks kulges valiksari keerulisemalt. Šveits kogus neli võitu, viis viiki ja sai ka ühe kaotuse. Kokkuvõttes jäädi Rumeeniale kindlalt alla ning Iisraeli edestati lõpuks kõigest kahe punktiga.