Kohtumise järel said enim tähelepanu Saksamaa koondise noored staarid Florian Wirtz ja Jamal Musiala. Esimene lõi kohtumise avavärava ning teine teise. TNT Sports tõi välja, et tegemist on ühtlasi kahe kõige noorema sakslasest väravalööjaga EM-finaalturniiridel. Wirtz on 21 aastat ja 42 päeva vana ning Musiala vanuseks oli värava löömise ajal 21 aastat ja 109 päeva.

Turniiri eel kahtlesid paljud, kas peatreener Julian Nagelsmann suudab edukalt kaks nö nooruslikku number kümmet väljakule ära mahutada, kuid avamängus toimis kõik õlitatult.

Noorte staaride kõrval säras aga ka vanameister Toni Kroos. 34-aastane Kroos teatas kevadel, et suvise EM-finaalturniiriga saab tema profikarjäär läbi. Aastate jooksul kuus Meistrite liiga trofeed võitnud ning 2014. aastal maailmameistriks kroonitud Kroos on eelkõige tuntud oma suurepäraste söötude poolest ning matšis Šotimaaga näitas ta taas oma kõrget taset.

Kroos andis EM-i avamängus 102 söötu, millest kaaslasteni jõudis koguni 101. Seega oli tema söödutäpsuseks hämmastavad 99 protsenti.