Mavericks haaras juhtohjad enda kätte juba avaveerandiga, mis võideti 34:21. Poolajaks oli võõrustajate edu 61:35. Lõpuks võitis Mavericks kohtumise 38 punktiga. Seejuures oli neljandal veerandajal Mavericksi edu vahepeal koguni 48 silma.

Võitjate mänguvankrit vedas taaskord Luka Doncic, kelle arvele jäi 29 punkti, viis lauapalli ja viis resultatiivset söötu. Antud punktidest koguni 25 viskas ta avapoolajal. Seejuures piirdus ta sel korral 33 mänguminutiga. Samas eksis ta kõigil kaheksal kolmepunktiviskel. Kyrie Irving lisas võitjate kontosse 21 punkti.

„Meie jaoks oli olukord lihtne. Meil oli variant võita või lõpetada hooaeg ja minna randa,“ teatas Mavericksi peatreener Jason Kidd pressikonverentsil. „Meie mängijad olid valmis. Nemad (Boston) olid valmis tiitlivõitu tähistama, kuid me panime jala maha. Olime meeleheitel. Peame samamoodi jätkama. Nad tahavad seeriat lõpetada, kuid siin liigas on just seeria lõpetamine kõige raskem asi. Täna olite kõik selle tunnistajaks.“

Bostonile tõid Jayson Tatum 15 ning pingilt sekkunud Sam Hauser 14 punkti. Vigastuse tõttu ei saanud Celticsit sel korral aidata lätlane Kristaps Porzingis.

NBA finaalide ajaloos on ainult kahel korral olnud ühe meeskonna ülekaal suurem. 1998. aastal alistas Chicago Bulls Utah Jazzi 96:54 ning 2008. aastal seljatas Celtics Los Angeles Lakersi 131:92.

Celticsi jaoks oli finaalseeriates seni suurimaks kaotuseks 104:137. Sellise skooriga jäädi 1984. aastal alla Lakersile.

„Võime mänguks valmistuda, kuid see ei taga alati edu. Arvasin, et oleme valmis. Mulle tundus, et tulime väljakule õige meelestatusega. Asjad ei läinud lihtsalt meie jaoks soodsalt. Dallas oli igas elemendis meist parem. Nad pingutasid lihtsalt rohkem,“ lisas omalt poolt Celticsi peatreener Joe Mazzulla.

Seeria viies kohtumine peetakse esmaspäeval Bostonis.