Viimatine uudis pani aga tõsiselt tegutsema ka Thomase endised treeningkaaslased. Nii küsis Paula Scanlan avalikult, et kes hüvitab nende ebamugavused.

„Ok, kuid kas keegi vabandab ka meie ees, kes olid sunnitud temaga koos end lahti riietama ja seda 18 korda nädalas,“ küsis Scanlan sotsiaalmeedias.

Thomas jõudis esmakordselt laiema avalikkuse ette 2022. aasta märtsis, kui temast sai esimene transsooline ujuja, kes võitnud NCAA meistritiitli. Rahvusvaheline ujumisliit WA aga oli juba varasemalt paika pannud reegli, mis keelas soovahetajatel tiitlivõistlustel osalemise.

Thomas kuulus Pennsylvania ujumismeeskonda ja esindas neid kolme hooaja jooksul, kuid 2019. aastal alustas ta hormoonteraapiat. Seejärel hakkas ta osalema naiste konkurentsis. Tema hinnangul olid aga rahvusvahelise ujumisliidu reeglid diskrimineerivad ja seetõttu ta kohtusse pöörduski. Nagu kolmapäeval selgus, siis jäi ta kohtulahingus kaotajaks.

Pennsylvania ülikoolis Thomase naiskonnakaaslaseks olnud Scanlan on ka varasemalt kritiseerinud Thomase võistlemist naiste konkurentsis. Nüüdse kohtuotsuse valguses on ta andnud asjale uue hoo ning senise tagasiside põhjal on tal palju toetajaid.