Kogu mängu valitses täielikult Saksamaa. Avapoolajal ei olnud šotlastel mingit võimalust, sakslased domineerisid mängu kindlalt.

Turniiri avavärava löi juba üheksandal minutil Florian Wirtz, kes saatis nahkkera karistusala joonelt madalalt posti põrkega vasakusse nurka. Üheksa minutit hiljem suurendas kodumeeskond eduseisu veelgi, kui sakslaste hea eeltöö järel lõi Jamal Musiala Kai Havertzi söödu järel mänguvahendi tugevalt lati alla.

Sellega Die Mannschafti hävitustöö ei lõppenud. 43. minutil tegi Ryan Porteous karistusalas jõhkra vea ning kodumeeskond teenis 11-meetri karistuslöögi. Porteus sai punase kaardi ja Šotimaa jäi vähemusse. Penalti teeninud Havertz löi palli kindlalt võrku ning tegi seisuks 3:0.

Teisel poolajal jätkus mäng Saksamaa kontrolli all. 67. minutil tegid valgetes särkides mänginud mehed seisuks 4:0. Niclas Füllkrug sai nahkkera õnnega pooleks enda valdusesse ning lõi palli tugevalt ristnurka.

Kuigi Šotimaa oli täielikult mängust väljas, siis 86. minutil pandi pall ohtlikult trahvikasti, peale mida ei olnud õnne Antonio Rüdigeril, kes lõi sellest olukorrast omavärava. See oli šotlastele sisuliselt ainsaks võimaluseks.

Saksamaa vastas aga kuus minutit hiljem, kui vanameister Emre Can trahvikasti tagant palli efektselt värava paremasse alumisse nurka lõi. 5:1 seisul mäng lõppeski.

Enne mängu

Saksamaa on maailma jalgpallis olnud ajalooliselt tõeline suurjõud. Aastate jooksul on võidetud neli MM-tiitlit (1954, 1974, 1990, 2014) ning kolm EM-tiitlit (1972, 1980, 1996). Šotimaa on maailmameistrivõistlustel mänginud kaheksa korda ning Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile on jõutud neljandat korda. Seni on nende suurturniirid lõppenud alati alagrupiga.

Saksamaa võõrustas viimati jalgpalli suurturniiri 2006. aastal, kui kodusel MM-il võideti lõpuks pronksmedalid. Euroopa meistrivõistlustel oldi võõrustaja rollis viimati 1988. aastal, toona sai nende teekond otsa poolfinaalis. Ääremärkusena tuleks lisada, et EM-idel pronksikohtumisi ei peeta.

Seekordsele finaalturniirile lähevad sakslased vastu ühe suurema soosikuna. Samas ei ole nende viimaste aastate mänguvorm olnud just parim. Mullu kaotas Saksamaa 11-st kohtumisest koguni kuus. Tänavu on Julian Nagelsmanni käe all olnud pilt tunduvalt ilusam. Märtsis alistas Saksamaa nii Prantsusmaa (2:0) kui ka Hollandi (2:1). EM-i eel viigistati aga Ukrainaga (0:0) ning alistati napilt Kreeka (2:1).

Šotimaa jaoks on juba EM-ile jõudmine suureks saavutuseks. Viimati viigistati Soomega 2:2. Enne seda alistati Gibraltar 2:0. Märtsis kaotati aga Hollandile 0:4 ning Põhja-Iirimaale 0:1.