„Peter (firma spordidirektor Peter Thul) viibis eelmisel nädalal tegelikult Hiinas. Lähis-Ida osas tegime nüüd linnukese ära, kuid järgmised sammud on Hiinas ja loomulikult USA-s,“ sõnas WRC-sarja promootori võistluste direktor Simon Larkin, vahendab Rallit.fi.

„Hiina on kindlasti meie järgmine strateegiline eesmärk. Thul külastas Hiina autoliidu peakorterit Pekingis ja pidas ka arutelusid erinevate piirkondade võimudega. Ja meie sihiks ei ole mõni kauge piirkond, vaid üks Hiina üha kasvavatest metropolidest,“ kinnitas Larkin.

Spordidirektor Thuli sõnul on hiinlaste huvi autoralli vastu tõsine.

„Nad (Hiina Autoliit) soovivad väga liituda. Siiski peame leidma projektile õige piirkonna ja kohaliku korraldaja ning loomulikult ka valitsuse toetuse. Meil olid nüüd esialgsed läbirääkimised erinevate administratsioonidega. Need olid aga väga positiivsed,“ kinnitas Thul.

„Nad on huvitatud ralli korraldamisest ühes suures linnas nagu Shenzhen, Guangdong või Guangzhou, see oleks nagunii kuskil rannikul. Ainuüksi Guangzhous on 18 miljonit elanikku. See on Lõuna-Hiina silmapaistvaim piirkond.“