West, kelle siluett on ikoonilisel NBA logol, osales koos Los Angeles Lakersiga koguni üheksas NBA finaalis. Oma ainsa tiitli võitis ta 1972. aastal.

West valiti oma 14-aastase mängijakarjääri jooksul igal hooajal ka NBA tähtede mängule. Ühtlasi on West ainus korvpallur, kes pälvis NBA finaalseeria parima mängija tiitli, kuigi kuulus kaotajate meeskonda (1969).

West hoiab siiani enda käes ka NBA play-offide punktirekordit, mis on muljetavaldavad 46,3 punkti mängu kohta.

„Jerry West, korvpalli tipptaseme kehastus ja sõber kõigile, kes teda tundsid, suri täna hommikul rahulikult 86 aasta vanusena. Tema naine Karen oli tema kõrval,“ teatas Los Angeles Clippers.

West oli Wilt Chamberlaini ja Oscar Robertsoni järel kolmas mängija NBA ajaloos, kes ületas 25 000 punkti piiri. Tema jõudis visata 25 192 punkti.

Jerry West

West kuulus USA koondisesse, mis võitis 1960. aasta Rooma olümpiamängudel kuldmedali.

Kuulus ameeriklane lõpetas oma mängijakarjääri 1974. aastal ja asus kaks aastat hiljem treeneriametisse, veetes kolm hooaega Lakersi eesotsas. Hiljem sai temast Lakersi peamänedžer, kes ehitas üles meeskonna, mis võitis 1980ndatel aastatel viis meistritiitlit.

„Jerry West oli korvpalligeenius ja meie liiga väljapaistev isiksus üle 60 aasta. Ta ei paistnud silma mitte üksnes NBA meistrina ja 14-kordse NBA tähtede mängu osalisena, vaid ka täiusliku võistlejana, kes oskas särada kõige tähtsamatel hetkedel. Ta aitas NBA-s veedetud aja jooksul üles ehitada kaheksa meistritiitlit võitnud meeskonda - see on pärand, mis peegeldab tema suurepäraseid saavutusi,“ teatas oma järelehüüdes NBA komissar Adam Silver.

Jaga
Kommentaarid