„Tartu möödunud hooaja kapten, 25a Märt Rosenthal (PO´is 16.3p 5.8lp 3.0rs) näib olevat liitunud Poola kõrgliiga mulluse veerandfinalisti, Ostrowi võistkonnaga,“ seisis teisipäeval korvpallipodcasti „Mängumehed“ Twitteri kontol. „Samas meeskonnas pallisid tänavu ka Cramo päevilt tuttavad lätlased Aigars Škele ja Ojars Silinš.“

Poola portaal Z Krainy NBA teatas teisipäeval samuti, et Eesti korvpallikoondislane on käed löönud Ostrow Wielkopolski korvpallivõistkonnaga, mis eelmisel hooajal Poola kõrgliiga põhiturniiri lõpetas kolmandana. Kohaliku meedia teatel sõlmiti leping kaheks aastaks.

Rosenthalile, kes senise karjääri jooksul Tartus ja Pärnus mänginud, oleks see esimene välisklubi. Klubi ise pole ametlikku teadet veel teinud, aga korvpallurile soovis sotsiaalmeedias edu ka Eesti koondise peatreener Jukka Toijala, kes Poola portaalile ühtlasi intervjuu andis.

„Ta on mitmekülgne mängija, väga hea kaitsja. Sel aastal tegi ta suure arengu ka ründemängus,“ kommenteeris soomlasest loots. „Ta suudab vastasest mööda mängida, korvi alla murda ning vastasega kontaktis olles olukord lõpuni mängida. Mõneti introvertne kuju, kuid ta on võitleja ja konkurents talle meeldib.“

Ostrow Wielkopolski krooniti 2021. aastal Poola meistriks ning 2019. ja 2022. aastal kohalikuks karikavõitjaks. Viimastel aastatel on klubi kätt proovinud nii FIBA meistrite liigas, Europe Cupil kui ka Põhja-Euroopa korvpalliliigas ENBL. Hooajal 2022/2023 võitiski klubi ENBL-i karika.