Avaldame siinkohal EOK sportlaskomisjoni pöördumise täismahus:

Sportlaskomisjonina kutsume üles spordiorganisatsioone järgima spordis kehtestatud reegleid, sealhulgas kehtestatud statuute, eesmärgiga saata Eesti parimad sportlased meid rahvusvahelistele võistlustele esindama.

Sportlaste õiguste ja kohustuste deklaratsiooni punkt 1.2. kohaselt on sportlasel õigus: „Olla osa läbipaistvast, ausast ja puhtast spordikeskkonnast, eelkõige sellisest, mis võitleb dopingu ja tulemustega manipuleerimise vastu ning tagab läbipaistva kohtunikutöö, valiku ja kvalifitseerimise protsessid ning nõuetekohased võistlusgraafikud ja treeningugraafikud.“

Seisame selle eest, et Eesti saadaks rahvusvahelisele areenile parimad sportlased sportlike tulemuste ja tulemustel põhinevate statuutide alusel, olenemata isiklikest soosingutest või ebasümpaatiatest. Sealhulgas ei tohi sportlast diskrimineerida ka tema vaadete põhjal (Sportlaste Õiguste ja Kohustuste Deklaratsioon punkt 1.1).

Ausa mängu reeglid kehtivad spordis nii sportlastele kui ka treeneritele ja spordiametnikele. Kutsume kõiki spordis tegutsevaid inimesi, olenemata nende rollist neid reegleid järgima.

EOK Sportlaskomisjoni liikmed

Allar Raja

Johanna Talihärm

Epp Mäe

Mattias Kuusik

Liis Kiviloo

Kätlin Riidebach

Liis Rosenthal

Tanel Kangert