„Oleme tõenäoliselt uue ajastu tunnistajaks. Usun siiralt, et kahe-kolme-nelja aasta pärast tuleb keegi noor, kelle nime me veel ei tea ning moodustub jälle mingi kolmik - nii, nagu see oli Sampras-Agassi-Courieri, Borg-Connors-McEnroe ja Federer-Nadal-Djokovici ajal. Tuleb üks kolme mehe ajastu,“ sõnas tennisetreener Alo Ojassalu.

„Kurb on see, et Sinner ei võitnud. Mulle oleks meeldinud, et ta teeks kuldse slämmi - see oleks väga vinge asi olnud!“ jätkas Ojassalu tänavusest Australian Openi võitjast rääkides. „Wimbledonis ta on soosik. US Openil sekkub ilmselt natuke mängu [Daniil] Medvedev.“

Zverevi välistab Ojassalu järgmisest Suurest Kolmikust rääkides eelkõige vanuse tõttu. Kord „järgmise generatsiooni“ suureks staariks peetud Saksa esinumber sai aprillis 27-aastaseks. Hispaanlane Alcaraz sai mais 21, Sinner on veel kuni augusti keskpaigani 22. Eelmise Suure Kolmiku noorima ja vanima mehe (Djokovic ja Federer) vanusevahe oli viis, eelmise „kolmiku“ tänased vanused on 52, 53 ja 54, üle-eelmise „kolmiku“ noorima ja vanima mehe vahe on kuus aastat. Lisaks puudub Zverevil erinevalt Alcarazist (3) ja Sinnerist (1) suure slämmi tiitel.

Carlos Alcaraz alistas Alexander Zverevi viiesetilises finaalis.

Finaalist rääkides, milles Alcaraz Zverevit 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 võitis, tõdes „Matšpalli“ ümarlaud, et Zverevile sai saatuslikuks tema tüüpviga ehk totaalne lagunemine otsustavatel momentidel.

„Zverev juhtis settidega 2:1. Alo, kellega koos me seda mängu vaatasime, ütles, et neljas-viies sett on 6:1, 6:2. Mina ütlesin, et viies sett on 6:2,“ rääkis Riho Kallus.

„Zverevi mäng on tegelikult fantastiline. Jah, see eeskäe tehnika ei ole võibolla kõige standardsem, aga ta mängib sellega ikkagi korralikult. Tagakäsi on ülimalt soliidne. Zverevi nõrk koht on see, et ta ei ole lapsepõlves vist päris hästi vollet õppinud mängima - sellega ta ikkagi tähtsatel momentidel puterdab. Seda nüüd vanemast peast muuta on väga raske. Zverevi „klassika“ on ka see... Kõigil juhtub tähtsatel momentidel. Kui närv veab alt, tehakse mingisugune „kang“, aga Zverev teeb neli-viis „kangi“ järjest. Teine Zverevi pallingugeim otsustavas setis - seal see juhtus. See on see põhjus, miks me küsime, kas Zverevi-sugune mees suudab võita suure slämmi. Ülejäänud neli ja pool tundi on okei, aga see auk tuli ikkagi sisse.“

Ojassalu lisas: „Ilmselt oleks Alcaraz ka ilma selle „auguta“ mängu võitnud. Tal oli turbokäik juba sees.“

Pühapäeval toimunud matš tähistas esimest korda pärast 2004. aastat, mil French Openi finaalis polnud Federeri, Nadali ega Djokovici. Djokovic pääses veerandfinaali, kuid andis seal vigastuse tõttu Casper Ruudile loobumisvõidu. Nadal kaotas Zverevile turniiri avaringis.

Kuula viimast „Matšpalli“ podcasti siit:

1x
00:00