21-aastane hispaanlane alustas avasetti servimurdega, aga Zverev suutis kohe seisu viigistada. 2:2 seisult murdis Alcaraz uuesti vastase pallingu ja 3:5 seisult võitis taas hispaanlane taas vastase servigeimi ja sellega kogu seti 6:3. Teine sett kuulus aga maailma neljandale reketile, kes 2:2 seisult võitis neli geimi järjest.

Kolmandas setis jäi Zverev 2:5 kaotusseisu, aga jõudis viigini ning murdis veel teist korda Alcaraze servi. Enam kui tunni kestnud sett läks lõpuks Zverevile 7:5. Kahes viimases setis pani paremuse maksma siiski Alcaraz. 21-aastane tennisist loovutas kahes järgmises setis kokku Zverevile vaid kolm geimi.

Värskes maailma edetabelis teisele kohale kerkiv Alcaraz võitis kogu finaali seega 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2. Finaal kestis kokku neli tundi ja 20 minutit.

Alcaraz servis kolm ässa vastase kaheksa vastu. Topeltvigu tuli mõlemal sisse kuus. 16-st murdepallist realiseeris Alcaraz üheksa, Zverevil oli vastav näitaja 6/23.

Hispaania tenniseäss võitis pühapäeva õhtul oma kolmanda suure slämmi tiitli ja seda kolmandal erineval väljakukattel. Alcaraz on varasemalt korra triumfeerinud ka Wimbledonis ja US Openil. Austraalias on tema parimaks tulemuseks veerandfinaali jõudmine. Tennisetähest sai noorim mängija, kes võitnud suure slämmi turniiri nii saviliiva-, muru- kui ka kõva kattega väljakul.

Zverev: Alcaraz kuulub Kuulsuste Halli

Finaalis valusa kaotuse saanud Zverev tunnustas lõpukõnes konkurenti. „Alcaraz kuulub juba Kuulsuste Halli. Ta on 21-aastaselt nii palju saavutanud,“ rääkis ta. „Imeline mängija ning see ei ole kindlasti tema viimane võit siin. Turniir oli imeline. Ma armastan siin mängimist ja olen järgmisel aastal tagasi.“

27-aastane Zverev jahib endiselt esimest Grand Slami võitu. Finaalis mängis ta teist korda. 2020. aastal pidi ta USA lahtistel tunnistama austerlase Dominic Thiemi paremust.

Alcaraz kiitis omakorda Zverevit eduka turniiri eest ja tänas seejärel oma lähedasi. „Minu tiim on viimase kuu jooksul töötanud suurepäraselt. Meil oli vigastusega probleeme ja siia tulles ei saanud ma liialt trenni teha,“ rääkis hispaanlane, kes ka finaali ajal korra meditsiinilist pausi vajas reie turgutamiseks. „Tänan oma isa, ema ja venda, kes on mind lapsest saadik toetanud. Siinne publik on esimesest matšist saadik suurepärane olnud. See toetus on imeline. Näeme varsti jälle, aitäh!“