Belgia tiimi RedAnt Racing ridades võistelnud Rovanperä sai debüütnädavahetusel Porsche 911 GT3 roolis kirja esimeses sõidus neljanda ja teises viienda koha. Noorena kartidega sõitnud soomlase jaoks oli see esimest korda autoga ringrajal mees-mehe vastu heitluses olla.

„Kahtlesin veidi, kui agressiivne suudan oma kohta kaitstes olla. Teadsin, et kui rünnata vaja, siis sellega saan ilmselt hakkama,“ rääkis Rovanperä DirtFishile. „Lõpus surusin päris palju, et konkurentidest möödasõite teha.“

Rovanperä, kes Porsche sarjas tänavu neljal etapil võistleb, kaalub ka juba legendaarsel Le Mansi 24 tunni sõidul osalemist. „Oleme sel teemal juba rääkinud,“ sõnas soomlane. „Sel suvel on plaan Saksamaal simulaatoriga tööd teha ning siis vaatame edasi, kuidas asjad lähevad.“

DirtFish toob välja, et asjaolude kokkulangemisel võib soomlane juba uuel aastal Le Mansi 24 tunni võidusõidul osaleda. Samas teeb Rovanperä uuel aastal Toyota ridades WRC-s kaasa taas täishooaja. Ta poleks seejuures esimene ralliäss, kes WRC kõrvalt ka Le Mansil sõidaks. 2005. ja 2006. aastal sai sellega hakkama üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb.

Eestlased korra esikümnes

Hollandis Zandvoorti ringrajal toimunud Porsche Cupi võistlusel osalesid ka sarjas debüüthooaega tegevad eestlased Alexander Reimann (EST1 Racing) ja Thomas Kangro (Porsche Estonia).

Reimann oli esimeses sõidus üldarvestuses 14. ja pühapäeval kümnes. Kangro laupäeval katkestas, teises sõidus sai ta 19. koha.