Võidusõidu eel käis Montrealist üle paduvihm ning sõit algas läbimärjal rajal. Kui kõikidel teistel oli all vahepealse ilma rehvid, siis Haasi duol Kevin Magnussenil ja Nico Hülkenbergil vihmarehvid. Haasi mehed kasutasid esialgu eelise ära ja Magnussen kerkis 14. kohalt neljandaks. Ebaõnnestunud boksipeatus langetas taanlase aga vanale kohale tagasi.

Sõitu alustas liidrina George Russell, kuid kaotas esikoha Lando Norrisele (McLaren). Logan Sargeanti (Williams) väljasõidu järel tuli rajale turvaauto ning hilinenud boksipeatusega langes Norris liidriks tõusnud Verstappeni selja taha. Sealt edasi juhtis hollandlane sõitu lõpuni välja. Vahepeal esikolmikust välja langenud Norris tõusis lõpuks teiseks tagasi. Kolmanda koha pälvis Russell.

Esikolmikule järgnesid Lewis Hamilton (Mercedes), Oscar Piastri (McLaren) ja Fernando Alonso (Aston Martin). Totaalselt ebaõnnestus Ferrari võistlus, sest nii Charles Leclerc kui Carlos Sainz finišisse ei jõudnud. Leclerc katkestas tehniliste probleemide tõttu, Sainzi sõit lõppes pärast kokkupõrget, mille ta põhjustas Alexander Alboniga (Williams). Katkestajate sekka kuulusid täna ka Sergio Perez (Red Bull) ja Williamsi mehed Albon ning Logan Sargeant.

TOP10:

F1 Kanada GP TOP10

MM-sarja liidril Verstappenil on nüüd koos 194 punkti. Leclerc kaotab talle 56 punktiga. Kolmas on Norris (131 p). Tiimide seas kasvatas Red Bull (301 p) edu Ferrari ees (252 p). Kolmandana jätkab McLaren (212 p).

F1 hooaeg jätkub 23. juunil toimuva Hispaania GP-ga.

Esmaspäeval salvestame uue „Ringiga ees“ saate, kus vormelimaailma tähtsamad teemad luubi alla võtame. Küsimusi ja mõtteid ootame aadressile: ringigaees@delfi.ee