Richardssoni EM-ist on kujunenud katastroof. Vahetult pärast Roomasse saabumist langes soomlanna autovaraste ohvriks. Tema pagasiruumist varastati absoluutselt kõik, mis võtta andis. Richardsson jäi ilma passist, pangakaartidest ja riietest, sealhulgas võistlusjalanõudest.

Pühapäeva hommikul toimunud poolmaratonile startis soomlanna uutes jalanõudes, mis olid küll samast mudelist, kuid vanem versioon. Selle nahka läks ka Soome maratoonari hea võistlus ja umbes poole distantsi pealt oli ta sunnitud katkestama.

„Tunnen ennast hetkel väga-väga halvasti. Mul ei valuta mitte ainult jalg, vaid ka süda,“ rääkis Richardsson võistluse järel kodumaa meediale. „Mu uued jooksujalanõud olid väga-väga jäigad. Esimesed viis kilomeetrit munakividel joostes liikus jalg pidevalt seal sees.“

Olukorra tegi soomlanna jaoks veelgi kibedamaks fakt, et ta tundis end rajal väga mõnusalt ja uskus, et võib kõrgesse mängu sekkuda. Ta tõdes, et pole taolist valu joostes veel kunagi tundunud. „See teeb selle veelgi valusamaks. Kui olnuks halb päev, siis poleks praegu sees nii halb tunne. Olen paar aastat selle kõige nimel vaeva näinud ja kõik on sujunud. Kuid selline see sport on,“ lisas soomlanna.