Rootsi kettaheitja Vanessa Kamga heitis võistluse kolmandas vooru tulemuse 61.68, millega ta tõusis 12 sportlase seas seitsmendale kohale, mis tagas talle kolm lisakatset.

Neljandal katsel püstitas rootslanna uue isikliku rekordi 62.71, mis andis talle võistluse lõppedes viienda koha. Sellest jäi Kamga aga nüüd ilma, kuna Prantsusmaa esitas protesti, mis pühapäeva hommikul rahuldati.

Selgus, et Kamga kolmas heide mõõdeti pikemaks, kui see tegelikult oli. „Kamga kolmanda voorus heite järel vilkus esmalt punane lipp, mistõttu tulemust mõõtnud kohtuniku pilk polnud viimase hetkeni kettal. Hiljem tõusis aga roheline lipp ja kohtunik asetas mõõteriista valesse kohta. Seda on videost selgelt näha,“ selgitas Rootsi kergejõustikuliidu esindaja Kajsa Bergqvist juhtunut.

Protesti tõttu tunnistati Kamga kõik kolm järgmist heidet kehtetuks, mis tähendab, et rootslanna langes võistlejate rivis üheksandale kohale. Bergqvisti sõnul on kohtunike viga andestamatu. „See on nii halb. Midagi sellist ei tohiks juhtuda,“ lisas ta.

Naiste katteheites krooniti Euroopa meistriks horvaatlanna Sandra Elkasevic tulemusega 67.04.