Mallorcal toimunud kohtumine algas hispaanlaste jaoks šokiga, kui juba teisel minutil asusid põhjaiirlased Daniel Ballardi väravast 1:0 juhtima. Hispaanial kulus enda kogumiseks 10 minutit, misjärel algas kodupubliku ees väravatesadu.

Esmalt tõi 12. minutil tabloole viiginumbrid Perdi ja kuus minutit hiljem viis hispaanlased juhtima Madridi Atletico staar Alvaro Morata. Kolmveerandtunni teises pooles lõid hispaanlaste eest veel kaks väravat Pedri ja Fabian Ruiz, kes olid resultatiivsed vastavalt mängu 29. ja 35. minutil.

Hispaania domineeris jõuliselt ka mängu teist poolaega, kuid Põhja-Iirimaa võrku saadeti 45 minuti jooksul vaid üks pall, kui täistunni täitumisel oli täpne Mikel Oyarzabal.

Tegu oli Hispaania koondise viimase kontrollmänguga enne 14. juunil Saksamaal algavat EM-finaalturniiri, kus jahitakse ajaloo kolmandat Euroopa meistritiitlit. Hispaania kuulub suurturniiril koos Horvaatia, Itaalia ja Albaaniaga B-alagruppi.

Teiste EM-finaalturniiril osalevate koondise laupäeval toimunud kontrollmängude tulemused (paksus kirjas EM-il mängivad meeskonnad):

Belgia - Luksemburg 3:0

Taani - Norra 3:1

Portugal - Horvaatia 1:2

Šveits - Austria 1:1

Rootsi - Serbia 0:3

Ungari - Israel 3:0

Sloveenia - Bulgaaria 1:1