Maailma esinumber kohtus finaalis turniiri suurüllataja, itaallanna Jasmine Paoliniga (WTA 15.). Paolini, kes näiteks kaheksa parema seas seljatas maailma neljanda numbri Elena Rõbakina, finaalis Swiatekile ohtlikuks ei saanud.

Poolatar võitis veidi üle tunni kestnud kohtumise 6:2, 6:1. Swiatek tegi kokku 18 äralööki Paolini seitsme vastu. Sundimata vigu lipsas võitjal sisse 13, kaotajal 18. Swiatek realiseeris matši peale neli murdepalli üheksast. Paolini ühegi murdepallini ei jõudnudki.

23-aastasele Swiatekile oli see neljandaks triumfiks Pariisis. Lisaks on ta suure slämmi turniiridel korra võidutsenud USA-s. Paolini (28) polnud enne tänavust hooaega jõudnud slämmiturniiridel kordagi neljandasse ringi, tuleval nädalal tõuseb ta aga esmakordselt maailma edetabelis esikümnesse.

Swiatek tunnustas võidukõnes kõigepealt konkurenti. „Mulle avaldas väga muljet, kuidas sa viimased kaks nädalat mängisid. Loodan, et kohtume finaalides veel korduvalt,“ rääkis poolatar, kes seejärel tänas oma tiimi, perekonda ja lähedasi. „Ilma teieta ma poleks siin.“

„Armastan seda paika, ootan igal aastal siia tulekut,“ lisas varasemalt 2020., 2022. ja 2023 aastal Pariisis triumfeerinud Swiatek. „Teises ringis langesin peaaegu välja, tänan teid jätkuva toetuse eest. See turniir oli emotsioone täis. Kõikidele kodus - minu õele ja sponsoritele - suur tänu!“

Meeste üksikmängu finaalis kohtuvad pühapäeval sakslane Alexander Zverev (ATP 4.) ja hispaanlane Carlos Alcaraz (ATP 3.).