Olympiacos võitis reede õhtul koduväljakul kodust rivaali 92:86 ning juhib kolme võiduni peetavat seeriat 2:0. Esimene mäng kuulus Piraeuse tiimile 89:84.

Kaotuse järel elas end Instagramis välja Panathinaikose 49-aastane omanik Dimitrios Giannakopoulos, kes varemgi korduvalt vastuoluliste sõnavõttudega esinenud. Kreeklane väitis, et kohtunikud aitasid Olympiacose võidule.

„Isegi Steaual polnud Nicolae Ceausescu ajal selliseid kohtunikke,“ viitas Giannakopoulos eelmisel sajandil Rumeeniat valitsenud diktaatorile. Basketnews vahendas, et seejärel võttis kreeklane ette kohtunik Vasiliki Tsaroucha, kes kohtumise lõpus Ateena tiimi peatreener Ergin Atamanile kaks tehnilist viga andis.

„Vasso näeb kõike, sellepärast ta ongi siin. Ta näeb kõike, mida Kreeka korvpalliliit palub,“ süüdistas Giannakopoulos. „Mängime liigas, kus üks kohtunik jälgib Facebookis Olympiacose lehti ja teise abikaasa käib Olympiacose riietes ringi.“

Klubi omanik tõi veel mängu kohaliku maaelu arengu ja toidu minister Eleftherios Avgenakise ja endise peaministri büroojuhataja Grigoris Dimitriadise nimed. Ta süüdistas neid seotuses Kreeka korvpalliliiduga ning väitis, et nende abil sai Vangelis Lioliosest Kreeka korvpalliliidu president. „Jätame lollused ja vaatame, mis tegelikult väljakul toimub. Siin peaks toimuma uurimine ja võimud peaksid sekkuma,“ paugutas Panathinaikose juht.

Olympiacos esitas ametliku kaebuse

Piraeuse klubi esitas Giannakopoulose väljaütlemiste järel ametliku kaebuse seoses Panathinaikose omaniku „alatute, tülgastavate ja ähvardavate kommentaaridega valitsuse, Kreeka korvpalliliidu ja kohtunike aadressil“. „Samal ajal ootame valitsuse ja Kreeka spordijuhtide viivitamatut reaktsiooni,“ seisis teates.

Panathinaikose klubi pole ühtegi ametlikku teadet veel juhtunu osas saatnud.

Finaalseeria kolmas kohtumine on kavas 10. juunil Panathinaikose koduväljakul.