26-aastase Kelly hooaja tippmark on 74.33 ja isiklik rekord 74.95. Seega jõudis ta mõlemale näidule lähedale ja edestas paljusid oluliselt tugevamate rekorditega sportlasi. Kuna Kelly jaoks oli tegu esimese suure tiitlivõistlusega, kõlab Euroopa 13. vasaraheitjaks tõusmine päris hästi.

„Ei saa öelda, et ma poleks pettunud,“ rääkis Kelly. „Samal ajal mõistsin, et saan kontrollida ainult enda tulemust. Teadsin, et 74 meetrit on võimalik ja selle tahtsin ära teha. 73.92 ongi üsna lähedal. Järgmisel korral tean, et vaja on leida 50 või 75 cm, et finaali minek oleks kindel.“

Tulemus 73.92 oleks viinud finaali kõikidel EM-idel, mis peeti vahemikus 2012-2022. Saatuse tahtel sattus Kelly just sellisele EM-ile, kus tase oli viimaste aegade kõrgeim. Viimasena jõudis homsele lõppvõistlusele kreeklane Konstantinos Zaltos 74.49-ga.

„Samas tähendab see, et vasaraheide kasvab ja see on hea. Lisaks keskenduvad mitmed suuremad nimed olümpiaks. Vahest on järgmisel EM-il edasipääsu piir juba 75.50. Ise pean ka paremaks saama,“ lausus ta.

Esimese tiitlivõistluse pinge Kellyt ei seganud, sest ta oli sarnast tunnet kogenud ka mitmel USA ülikoolivõistlusel. Ka seal oli hea tulemus vaja kirja saada kolme katsega. „Nüüd olen vaimselt palju tugevam kui ülikooliajal. Pinget oli, aga olen rahul, kuidas ennast kontrollida suutsin. Välja arvatud viimane katse,“ viitas ta kolmandale katsele, kus ta piirdus 71.08.

Teise katse järel, mis oli Kelly päeva parim, kerkis ta kümnekonnaks minutiks 12 parema sekka, aga enne viimast katset oli ta ihaldatud kohalt taas väljas. Siis läksidki asjad pisut käest.