Premium liigas Tallinna Infonetti ja Levadiat esindanud Harin lahkus Eestist 2018. aastal, mil sõlmis lepingu Venemaa kõrgliigaklubi Groznõi Ahmatiga. Eelmisel aastal kutsus Narvast pärit peatreener Valeri Karpin ta ka esmakordselt Venemaa koondisesse.

Harin rääkis Venemaa spordiportaalile Matš! antud intervjuus, et mõned aastad tagasi võinuks ta hea tahtmise korral hoopis Eesti koondist esindada.

„Kui veel Infonetis mängisin, siis avanes mul võimalus Eesti koondisega liituda. Üks abitreeneritest tuli uurima, kas tahaksin Eestit esindada. Vastasin: „Jah, kui aitate mul dokumendid korda ajada.“ Aga mulle öeldi, et peaksin sellega ikkagi ise tegelema,“ selgitas Harin, et kodakondsuse taotlemine tundus tema jaoks liiga keeruline.

„Mu vanematel oli Vene pass ja Eesti passi taotlemiseks oleksin pidanud eksameid sooritama. Ma ei viitsinud sellega jännata ja 18-aastaselt sain seega Vene passi,“ lisas ta.

Harinilt uuriti ka seda, kas Eestis oldi venelaste suhtes vaenulikud? „Ei, kõik oli normaalne ja rahulik“.

Ning, kas Karpiniga on omavahel Eesti teemadel räägitud? „Me pole antud teemal maha istunud. Ehk tekib selleks tulevikus võimalus,“ kõlas Harini vastus.