Kohtumise algus kuulus täielikult Sinnerile, kui itaallane haaras avasetis kiirelt 4:0 eduseisu ja vormistas 6:2 setivõidu. Ka kohtumise teist setti asus Sinner murdega 2:0 juhtima, kuid Alcaraz kogus end ja tõstis mängutaset, pöörates kaotusseisu 6:3 setivõiduks.

Kahe võrdse heitlus jätkus ka mängu edenedes. Kui kolmanda seti võitis kahe servimurde toel Sinner 6:3, siis neljandas jäi ühe murdega 6:4 peale Alcaraz. Otsustavat viiendat setti alustas Alcaraz taaskord servimurdega, haarates kiirelt 3:0 eduseisu, mida hispaanlane enam käest ei andnud. 6:3 setivõidu vormistas Alcaraz kolmandalt matšpallilt. Maratonlahing kestis 4 tundi ja 12 minutit.

Alcaraz lõi kohtumise jooksul kaheksa ässa ja tegi seitse topeltviga, Sinner lõi seitse ässa ja tegi kaheksa topeltviga. Hispaanlane võitis 66% esimeselt servilt mängitud punktidest, Sinner 74%. Murdepalle realiseeris Alcaraz 43%-liselt (6/14) ja Sinner 60%-liselt (6/10). Mängu üldpunktid jäid jäid Sinneri kasuks 147:145.

Alcaraz pääses suure slämmi turniiri finaali karjääris kolmandat korda. Mõlemad senised finaalid, 2022. aastal US Openil ja mullu Wimbledonis, on hispaanlane võitnud. Prantsusmaa lahtistel oli seni Alcarazi parimaks tulemuseks möödunud aastal poolfinaali jõudmine.

„Sa pead õppima kannatama. See oli tänase võidu võti. Ilmselt oli tegu mu ühe karjääri raskeima mänguga ja neid tuleb tema vastu tulevikus veel palju. Olin eelmisel aastal sarnases seisus, kui mul tekkisid poolfinaalis Djokovici vastu krambid. Sel korral suutsin jääda rahulikuks. Suutsin enda võimalused ära oodata ja võimaluse avanedes võidu koju tuua,“ rääkis Alcaraz mängujärgses intervjuus.

Alcaraz kohtub pühapäevases finaalis, kas maailma neljanda reketi Alexander Zverevi või edetabeli seitsmenda numbri Casper Ruudiga.