Celtics ei jätnud kodupubliku ees midagi saatuse hooleks, kui võitis avaveerandi 37:20 ja sai juba avapoolajal 29-punktilise edumaa (58:29). Kolmandal veerandil tegi Mavericks veel 29:9 vahespurdi ja jõudis kaheksa silma kaugusele, kuid Celtics vastas 14:0 spurdiga ja läks uuesti oma teed.

Kodumeeskonna resultatiivseim oli 22 punkti visanud Jaylen Brown. Pärast play-offi avaringi esmakordselt väljakule naasnud lätlane Kristaps Porzingis andis võitu tubli panuse, kui tõi 21 minutiga 20 punkti (visked 10/15), võttis kuus lauda ja pani kolm kulpi.

Jaylen Brown (palliga) oli avamängus Celticsi resultatiivseim

„Täna õhtul kinnitasin endale, et olen päris hea,“ kommenteeris Porzingis rahulolevalt. „Ma ei ole veel täiuslik, kuid saan niimoodi mängida ja võin seda meeskonda aidata.“

Jayson Tatum kogus 16 punkti, 11 lauapalli ja viis resultatiivset söötu, kuid patustas ka kuue pallikaotusega.

Mavericksi suurim korvikütt oli oodatult Luka Doncic, kelle arvele kogunes 30 punkti ja 10 lauda. Celticsi tubli kaitsetöö ei lasknud aga Doncicil teistele võimalusi tekitada ja sloveenlane sai kirja vaid ühe resultatiivse söödu. Kahvatult tegutsenud Kyrie Irving sai mängust korvi vaid kuus viset 19-st ja piirdus 12 punktiga.

„Sa kaotad või võidad. See on esimene [kaotus] neljast. Peame keskenduma järgmisele mängule... Lihtsalt keskendume järgmisele mängule. Ma arvan, et saime tõesti häid viskekohti, kuid me lihtsalt ei tabanud neid. Peame üle vaatama, mida tegime valesti, ja keskenduma ainult järgmisele mängule,“ sõnas Doncic kindla kaotuse järel.

Seeria teine mäng on pühapäeval Bostonis.