FIA RallyStari programmi sõitja Jürgenson alustas hooaega Rootsis teise kohaga. Horvaatia ralli eestlane omas klassis võitis. Sardiinia MM-etapil oli ta esikohaheitluses, kuniks laupäeval õnnetult katkestas.

Jürgenson katkestas laupäeval ühel ülesõidul, kui sõitis pimedas kurvis otsa betoonist postile, mis auto nii ära lõhkus, et päev tuli lõppenuks kuulutada. Täpselt samas kohas lõppes laupäev õnnetult ka Georg Linnamäe jaoks.

„Tol hetkel oli seda eriti raske võtta. See oli mõru pill, eriti arvestades seda, et asi ei juhtunud kiiruskatsel,“ meenutas Jürgenson õnnetust Delfi intervjuus. „Rallis asju juhtub ja midagi kahjuks parata ei saa. See oli erinevate asjade kokkulangemine: minu enda tähelepanematus, lisaks pime kurv ja madal post. Kui vaadata, kuidas tippsõitjad pettumustele otsa vaatavad, siis ainus võimalus on asi kiirelt unustada, võtta vajalikud õppetunnid ja edasi minna.“

Sardiinias teenis Jürgenson lõpuks viis punkti kiiruskatsete võitude eest. Kolme ralli järel juhib ta sarja 60 punktiga, teisel kohal on Paraguai sõitja Diego Dominguez (35 p).

„Kui sellises positsioonis oleme, oleks nüüd patt mõelda, et läheme kolmanda koha peale,“ andis Jürgenson mõista, et kindel siht on tiitel ära võtta. „See positsioon on välja võideldud ja seda tuleb nüüd säilitada. Meil on veel rallisid tulemas ja kummalgi ma veel sõitnud pole.“

JWRC-s on jäänud veel kaks etappi, kui MM-punkte jagatakse Soomes ja Kreekas. JWRC viimasel rallil jagatakse seejuures välja topeltpunktid.

Vaata videost pikemalt, mida rääkis Jürgenson senise hooaja ja suviste plaanide kohta!