Kulturistide Andrei Abrossimovi ja Regina Krukovskaja dopingujuhtumi kirjelduses märgitakse, et esialgse võistluskeelu põhjuseks on keelatud aine või selle metaboliitide või markerite sisaldumine sportlase proovis.

Abrossimovile määrati esialgne võistluskeeld tänavu 20. mail, Krukovskajale 23. mail.

EADSLi juhatuse esimees Henn Vallimäe ütles Delfile, et ei saa hetkel dopingujuhtumite kohta täpsemaid üksikasju avaldada.

„Need asjad on menetluses. Ootame praegu nende sportlaste selgitusi. Nädal aega on neil aega, et anda teada B-proovi avamise soovist ja kahe nädala jooksul peaks tulema selgitus, aga see ei ole kohustuslik,“ sõnas Vallimäe.

Mullu oktoobri lõpus Pärnus toimunud Eesti kulturismi meistrivõistlustel saavutas Abrossimov üle 40-aastaste meeste konkurentsis esikoha. Tänavu aprillis Tartus peetud Eesti karikavõistlustel võitis Abrossimov samas vanuseklassis samuti esikoha.

Krutovskaja sai tänavustel Eesti karikavõistlustel Fit-Model kategoorias pronksmedali. 2022. aastal Lõuna-Koreas peetud maailmameistrivõistlustel võitis Krutovskaja bikiinifitnessi mastersi kategoorias (kuni 164 cm) pronksmedali.