Eelnevatel hooaegadel WRC-kalendrisse kuulunud Rally Estonia on tänavu osa ERC-kalendrist. Viimati sõideti Lõuna-Eesti teedel Euroopa meistrivõistluste etappi seitse aastat tagasi. Tänavune jõuproov on kavas 5. - 7. juulini.

„Konkurents ERC-sarjas on ääretult tihe ning seda rohkem on põnevust ja närvikõdi, sest kohalikud rallistaarid saavad vastu astuda Euroopa tippsõitjatele. Oleme andnud endast parima, et tuua taaskord pealtvaatajate ja sõitjateni nii mõndagi uut ning jätkame ka juba mitmeid pikaajalisi traditsioone. Suurejooneline stardi- ja finišipoodium leiab aset Tartu kesklinnas, Raekoja platsil ning Service Park on tagasi Otepääl, Tehvandi spordikeskuses. Tänavu stardivad võistlejad neljateistkümnele kiiruskatsele ning võistlustrassis on nii mõndagi uut ja põnevat kui ka juba veidi unustatud vana,“ sõnasid Rally Estonia korraldajad.

Muuhulgas andsid korraldajad teada, et tänavusel Rally Estonial on taas stardis ka Ott Tänak, kes on jõuproovi neljakordne võitja. Tänak ja tema kaardilugeja Martin Järveoja tulevad Lõuna-Eesti teedel rajale Hyundai WRC-autoga. Seejuures löövad nad kaasa Eesti meistrivõistluste arvestuses, mitte ERC-konkurentsis.

Euroopa autoralli meistrivõistluste hooaeg sai aprillis alguse Ungaris sõidetud kruusaetapiga ja sari jätkus maikuu alguses Kanaari saartel toimunud asfaldirallil. Enne järgmisel nädalal Rootsis sõidetavat hooaja kolmandat etappi on etapivõite jagunud kahele võistluspaarile ja üldarvestuse punkte on kogunud koguni 24 võistluspaari. Paljud nendest on stardis ka juuli esimesel nädalavahetusel Otepää ümbruses sõidetaval ERC Delfi Rally Estonial, eesotsas valitsevate Euroopa meistrite Hayden Paddoni / John Kennardi ja kahekordse Rally Estonia võitja Mads Østbergiga, kelle kõrval võtab koha sisse Patrick Barth. Kodustest tippudest loodavad koduteedel hästi esineda ka tänasel pressikonverentsil osalenud Georg Linnamäe ja Robert Virves.

„Ma arvan, et hooaeg algas väga positiivselt ja halva õnne tõttu pole viimased kolm õnnestunud. Hoog on olnud okei ja läheme positiivselt edasi. Rally Estoinal läheme sel aastal võitu püüdma. Eelmine aasta oli hoog hea ja auto on ka sel aastal väga hea,“ rääkis Linnamäe pressiteate vahendusel.

ERC Junior klassis, kus hooaja avaetapil võtsid poodiumikoha Jaspar Vaher / Sander Pruul ja teisel etapil said seitsmenda koha Karl-Markus Sei / Martin Leotoots, on starti tulemas üldarvestuse liidrid Mille Johansson / Johan Grönvall.

Rallisõpradele on Lõuna-Eestis avatud enam kui 30 pealtvaatamisala ja ametlikul kontserdil Elva linna keskväljakul astuvad üles 5MIINUST ja Puuluup.