Kohtumist ETV2 kanalil kommenteerinud Tarmo Tiisler ja Markus Jürgenson olid juhtunu järel kahtleval seisukohal. Ülekandes näidatud kordus keskendus peamiselt Matvei Igoneni jalale ning sellele, kas viimase jalg oli löögi hetkel väravajoone kohal. Reeglid ütlevad, et penalti sooritamise ajal peab väravavahi jalg olema just nimelt joone kohal, mitte otseselt joone peal. Paistab, et selle reegli vastu puurilukk ka ei eksinud.

Paraku ei sekkunud VAR olukorda aga sellel põhjusel. Anonüümseks jääda soovinud Eesti jalgpallikohtunik selgitas olukorda ning sõnas, et korduspenalti anti, kuna üks sinisärkidest oli enne löögi sooritamist astunud karistusalasse.

„Kui mängija jõuab enne löögi sooritamist trahvikasti, siis peab VAR automaatselt sekkuma,“ selgitas kohtunik. Ta kommenteeris, et kuigi Xherdan Shaqiri puutus tagasi põrkunud palli esimesena, siis jalgpallireglement märgib, et tema sekkumine ei olnud aktiivne ning seepärast määratigi valgetes vormides mänginud meeskonnale korduslöök.

Videokordusest võib tõepoolest veenduda, et tegelikult oli enne Shaqiri lööki karistusalasse astujaid rohkem kui üks, sealhulgas ka üks Šveitsi koondislane, kuid esimesena tegi šveitslase pette peale sammu kasti Artur Pikk.

Šveitsi jaoks oli tegu eelviimase kohtumisega enne EM-finaalturniiri. Eesti peab järgmise mängu juba laupäeval Lilleküla staadionil Fääri saarte vastu.