Sõitnuks Leo Neugebauer ja Karel Tilga EM-ile, olnuks favoriidid teada. 23-aastane Saksamaa tõusev täht Neugebauer osaleb sel nädalavahetusel USA üliõpilasmeistrivõistlustel, Tilga pidi plaane muutma põlvehäda tõttu.

Sellegipoolest on Roomas kohal esinduslik seltskond. Neist kõige nimekamate, maailmarekordimehe Kevin Mayeri ja tiitlikaitsja Niklas Kauli kohal ripuvad Tiberi jõe haugide kasvu küsimärgid. Teistest on tänavu ennast parimast küljest näidanud Erm ja norralane Sander Skotheim.

Esmalt Ermist. Eduka sisehooaja järel – seitsmevõisltuses 6340 punkti ja Glasgow MM-i pronks – tuli ta starti ka Götzise kümnevõistluses ja ohustas kaheksa ala järel 8600 või vähemalt 8550 punkti piiri. Nigela odaviske tõttu piirdus Erm siiski 8462 punktiga. Aga seegi on EM-i osalejate tänavuse hooaja ülekaalukalt parim tulemus.

Erm ütles enne EM-i, et läheb isikliku rekordi (8484 punkti) ja medali järele ning kui kõik tuleb veatult välja, on ka kuld reaalne. 26-aastane mitmevõistleja on viimase aasta jooksul saatnud välja ainult positiivseid sõnumeid. Aga kui rääkida tema tiimi peatreeneri Holger Peeliga, on toon kohati hoopis teistsugune. Nii ka enne Roomat.