Kurba uudist kinnitas Norra rahvusringhäälingule NRK Pederseni perekond.

Lähedaste info kohaselt suri Pedersen eile oma Helgeroa kodus ootamatu terviserikke tagajärjel. Järgmisel neljapäeval oleks norralane saanud 65-aastaseks.

„Suure kurbusega teatame, et meie kallis ja armastatud isa ja armastatu Dag Erik Pedersen suri esmaspäeval, 3. juunil. Ta suri pärast seda, kui tundis end oma kodus Helgeroas halvasti. Ta oli paljude jaoks väga oluline inimene ning me hindame ja täname kõiki, kes sel raskel ajal meile mõtlevad. Me palume, et meil lastaks nüüd rahus leinata. Me ei soovi hetkel meediaga suhelda,“ seisis perekonna pressiteates.

„See tuli suure šokina,“ kommenteeris ootamatut uudist NRK-le Andreas Stabrun Smith, kes oli Pederseni kolleeg televisioonist. „Alles nädalavahetusel sain Dag Erikult sõnumi. Nagu ikka, oli ta jalgratta seljas ilusat ilma nautimas.“

Pederseni profiratturi karjäär vältas aastatel 1982–1991. Ta saavutas kuulsal Giro d’Italia velotuuril kolm etapivõitu. 1984. aasta Giro`l oli ta üldarvestuses kümnes. Kokku saavutas ta profikarjääri jooksul 43 võitu.

Pederseni karjääri jäi varjutama ka üks dopingujuhtum. Nimelt oli ta esimene Norra rattur, kes andis positiivse dopinguproovi. See juhtus 1991. aasta Briti velotuuril, kus tema analüüsist leiti efedriini.

Pärast sportlaskarjääri lõppu oli Pedersen Norras väga tuntud telenägu. Muu hulgas kommenteeris ta NRK-s olümpiamängude talispordi ja rattaspordi ülekandeid. 12 aastat juhtis Pedersen ka populaarset tõsielusaadet „Master of Masters“, kus omavahel võistlesid Norra sporditegelased. Lisaks teletööle oli Pedersen õppejõud, laulukirjutaja ja artist.

Jaga
Kommentaarid