Konontšuk alustas lõppenud klubihooaega Hispaania kõrgliigas Granadas, aga liitus jaanuaris sakslaste Oldenburgiga. Teisipäeval teatas klubi, et eestlane jätkab võistkonnas ka uuel hooajal.

Peatreener Pedro Calles’ juhendamisel kerkis Konontšuk klubis üha suuremasse rolli ning kogus Saksamaa meistriliiga põhihooaja viimase kümne mänguga keksmiselt 9,9 punkti, 6,4 lauapalli ning 2,5 resultatiivset söötu.

„Mul on väga hea meel, et olen selles klubis ka järgmisel hooajal. Ainult neli kuud on möödunud ajast, mil Oldenburgi tulin, aga tunnen suurt seost tiimi, fännide ja kogu klubiga. Tunnen end siin väga teretulnult,“ sõnas korvpallikoondislane pressiteate vahendusel. „Oldenburg on ilus linn, mitte liiga suur ega väike, ja kus on imelised inimesed ja lojaalsed fännid. Tunnen klubi ümber head õhkkonda.“

Hispaanlasest peatreener Pedro Calles tunnustas Konontšuki senist panust meeskonnas. „Oma heade visetega aitab ta mängu laiaks tõmmata, lisaks on ta hea lauapallide võtja nii kaitses kui rünnakul. Noore mängijana tuleb talle kasuks, et ta saab nüüd kogu hooajaeelse ettevalmistuse kaasa teha, et tiimis oma kanda veel rohkem kinnitada,“ lausus juhendaja.

Oldenburg lõpetas tänavuse hooaja Saksamaa meistriliigas üheksandal kohal. Play-in turniirist veerandfinaali sedapuhku ei jõutud.

Konontšuk käis möödunud nädalal külas ka „Mis tunne on?“ podcastis, kus rääkis lähemalt oma esimestest kuudest Saksamaal.

1x
00:00