WA teatel on see uus tippvõistlus, mis on plaanitud hooaja lõppu, et selgitada välja maailma kõige paremad kergejõustiklased. Võistlus toimub kolmel järjestikusel päeval, iga võistlusõhtu peaks kestma umbes kolm tundi.

Ultimate Championship on uus rahvusvaheline suurvõistlus, mis hakkab toimuma lisaks MM-ile, olümpiamängudele ja teemantliigale. Kergejõustikualadel pääseb starti 8-16 sportlast, valik tehakse peamiselt maailma hooaja edetabeli järgi. Kokku oodatakse võistlustulle ligi 400 sportlast. Jooksualadel alustatakse poolfinaalidest, väljakualadel toimub kohe lõppvõistlus.

Maailma kergejõustikuliidu president Sebastian Coe andis pressiteate vahendusel mõista, et Ultimate Championship on mõeldud ala populariseerimiseks ning peaks fännides kõva elevust tekitama. „Kohal on kergejõustikumaailma suurimad staarid. See on globaalne turniir, mis tähendab ühtlasi, et kergejõustikus toimub igal aastal vähemalt üks rahvusvaheline tiitlivõistlus,“ teatas Coe, lisades, et nii jõuab kergejõustik igal aastal suure publiku ette.

Esimene võistlus on planeeritud Ungarisse 2026. aasta 11. - 13. septembrini. Võistluse auhinnafond on 10 miljonit USA dollarit, iga ala võitja pälvib 150 000 dollarit.