Šveits leidis 20. minutil poolkaitseliini ja kaitseliini vahel olnud Steve Zuberi, kelle karistusalajoonelt pandud esimesele pealelöögile sukeldus Paskotiši ette, aga teisel üritusel virutas ründaja palli ristnurka. See jäi ka avapoolaja ainsaks tabamuseks, sealjuures eestlased ei teinud ühtegi pealelööki.

Teise poolaja alguses viis Zeki Amdouni võõrutajad ette 2:0. Kuigi seejärel tegid eestlased paar kena kauglööki, siis Nico Elvedi ja penalti realiseerinud Xherdan Shaqiri tabamused kindlustasid EM-iks valmistuvale Šveitsile täismaja ees kindla 4:0 võidu. Lahkumismängu pidanud Vassiljev pääses platsile 81. minutil.

14 järjestikust mängu kaotanud Eesti koondist juhendab alates kolmapäevast Jürgen Henn. Tema esimene proovikivi on Balti turniiri poolfinaalis vastu tulev Fääri saarte koondis.

Otseblogi

Mängu eel

Teisipäevane kohtumine jääb viimaseks ametlikuks koondisemänguks nii peatreener Thomas Häberlile kui ka pikalt kaptenipaela hoidnud Kostantin Vassiljevile. Eesti rahvusmeeskonnas on sõprusmängu eel mitmeid kadusid, sest tervisehädade tõttu jäävad eemale kaitsjad Karol Mets ja Joonas Tamm, poolkaitsjad Mattias Käit, Markus Soomets ja Vlasi Sinjavski ning ründaja Rauno Sappinen.

EM-iks valmistuv ja viimasel nädalal treeninglaagris viibinud Šveits proovib kahele turniirile eelnevas sõpruskohtumises üles leida väravasoone, sest viimastest mängudes on võõrustajad olnud skoorimisega väga hädas.

Eesti on Šveitsiga varem kohtunud neljal korral, aga väravaarvet pole veel avatud. 1994. aasta MM-i valiktsüklis kaotas Eesti kodus 0:6 ja võõrsil 0:4, 2016. aasta EM-valiktsüklis lõppesid kohtumised vastavalt 0:1 ja 0:3. Seekordne sõpruskohtumine algab Luzerni Swissporarena staadionil Eesti aja järgi 21.15.