Serblane oli seejuures veel neljandas setis 2:4 kaotusseisus, kuid vastas siis kahe murdega ja viis mängu otsustavasse setti. Viiendas setis tegi Djokovic otsustava murde kaheksandas geimis ja võitis lõpuks esimeselt matšpallilt 6:3.

Nii teises setis kui kolmanda seti järel käis väljakul ka arst, sest Djokovicil oli mure parema jala põlvega. Enne neljandat setti manustati esireketile ka valuvaigistit.

Kohtumine kestis pisut enam kui neli ja pool tundi. Vägeva lahingu andnud argentiinlasele sai saatuslikuks oluliselt kehvem murdepallide realiseerimine - kui Cerundolo suutis 19-st murdevõimalusest ära kasutada vaid neli (21%), siis esireket 11-st kuus (55%). Serblase arvele kogunes 52 äralööki ja 46 sundimata viga, argentiinlase vastavad näitajad olid 68 ja 45.

37-aastane Djokovic püstitas täna ka kaks uut rekordit. Esiteks sai ta suure slämmi turniiridel karjääri 370. võidu, ületades legendaarse Roger Federeri rekordi (369). Teiseks jõudis ta suurel slämmil veerandfinaali rekordilist 59. korda. Ka seda tippmarki (58) jagas serblane siiani Federeriga.

„Eelmises matšis jäin settidega 1:2 taha ja neljandas setis andsite mulle nii palju energiat ja täna õhtul tegite sama. Tõesti, aitäh!“ tänas Djokovic publikut. „Kolm-neli korda olin selle matši kaotamisest vaid punktide kaugusel ja ma tänan oma vastast. Ta väärib tohutut aplausi, see on kindel! Ma ei tea, kuidas ma selle matši võitsin.“

24-kordse suure slämmi tšempioni veerandfinaali vastane tuleb paarist Casper Ruud (ATP 7.) - Taylor Fritz (ATP 12.).

Esimesena murdis täna kaheksa parema hulka Austraalia tennisist Alex De Minaur (ATP 11.), kes alistas viienda asetusega venelase Daniil Medvedevi (ATP 5.) 4:6, 6:2, 6:1, 6:3. 25-aastase De Minauri järgmine vastane on kas Alexander Zverev (ATP 4.) või Holger Rune (ATP 13.).