Eile dramaatilise lõpu saanud Sardiinia MM-ralli võitsid Tänak ja Martin Järveoja (Hyundai), kes edestasid viimasel kiiruskatsel rehvi lõhkunud Toyota sõitjat Sebastien Ogier`d vaid 0,2 sekundiga.

Latvala ei varja, et on pettunud, sest pühapäeval läksid punktid masendava ülekaaluga Hyundaile, kui suurima punktisaagi kogusid Tänak ja Thierry Neuville.

„Trend on olnud selline, et oleme suutnud rallisid võita ja võitude nimel võidelda. Erinevus on tulnud just pühapäevadest,“ ütles Latvala Rallit.fi-le. „Hyundai või nende sõitjad on saanud pühapäeval rohkem punkte. See teebki tootjate arvestuses vahe sisse.“

Hyundai edumaa on nüüd Toyota ees 13 punkti - 269 vs 256 silma. Latvala rõhutab, et fookust tuleb muuta.

„Midagi tuleb ette võtta. Kui tahad meistritiitlit võita, tuleb tulemuslikkust tõsta. Loomulikult on järgmised rallid kiired - Poola, Läti ja Soome rallid -, mis peaks meie sõitjatele ja meie autole paremini sobima,“ arutles Latvala. „Aga muidugi tuleb pühapäeva osas muutusi teha. Võib-olla peame suutma seda riskiläve tõsta. Ralli üldvõidu peale mõtlemine pole selle punktisüsteemi puhul nii oluline, kui et pühapäeval rünnata ja pühapäeval maksimumpunktid saada.“

Ta lisas: „Neuville võttis pühapäeval Sardiinias koguni 12 punkti, hoolimata laupäevasest katkestamisest. Tänak seevastu kogus pühapäeval kümme punkti. Lisapunktid on ülimalt olulised nii tootjate kui ka eriti sõitjate MM-sarjas. Tänak oli laupäeva järel teine, kuid suutis pühapäeval suruda. See aitas tema positsiooni punktitabelis tohutult parandada,“ tunnustas Latvala eestlase sooritust.

Eduka Sardiinia ralli järel tõusis Tänak MM-sarjas teiseks ning kaotab nüüd liider Neuville`ile 18 punktiga.

Järgmine MM-ralli peetakse juuni lõpus Poolas.