Vancouver Canucksi kaitsemängija selgitas Kanada ja USA ajakirjanikele, et ei saa suvepuhkuseks kodumaale sõita, sest seal ootaks teda suured probleemid.

„Ma oleksin järgmisel päeval juba Siberis,“ ütles Zadorov Sportsnetile antud kommentaaris. Venelane nimetas end hokimängijaks, kellel pole kodumaad.

Zadonov, kes veedab tänavuse suve koos perega Miamis, on üldse ainus NHL-is mängiv Venemaa hokimees, kes on Ukraina sõja avalikult hukka mõistnud.

Lisaks on ta tugevalt kritiseerinud riigi valitsejaid ja eeskätt president Vladimir Putinit.

29-aastasest Zadorovist sai sel suvel piiranguteta vabaagent. Ta kinnitas, et soovib pikka lepingut, sest võib tipptasemel mängida vähemalt kuni 36nda eluaastani.

„Peamine on [klubi valikul] siiski Stanley karika võitmine. See oli minu viies kord play-offis ja ma pole teisest ringist edasi pääsenud. Tahan lihtsalt leida meeskonna ja kodu, kus oleks võimalus võitmiseks. Ma arvan, et ka Vancouver on üks selline võimalus,“ sõnas Zadorov.

Vancouver kaotas tänavuses play-off`i teises ringis Edmonton Oilersile mängudega 3:4. Oilers on praeguseks jõudnud Stanley karikafinaali, kus kohtutakse Florida Panthersiga.

Zadorov lahkus Venemaalt juba 17-aastaselt, kui kolis mängima Põhja-Ameerikasse.