Mägi avas võistlushooaja 25. mail USA-s Eugene’is peetud Teemantliiga etapil ja tegi üheksa päeva jooksul kolm starti. Eugene’is sai ta kirja 48,85, 30. mail Oslos 48,56 ja eile Stockholmis 48,72. Mägi on EM-il medalikandidaatide seas, Roomas võistlevatest 400 m tõkkejooksjatest on tema hooaja tippmark viies.

„Mingi arv starte tuli teha, see oli meie valik. Laager lõppes mai keskel ja USA võistluse tegime taastumiskõvera pealt. Ja siis kaks jooksu veel. Ülemäära rõhku ühelegi neist ei pannud. Oslo jooks oli nendest võib-olla kõige eristuvam, kõige tähtsam, kus ma lootsin kõige paremini joosta. Sealsed tingimused polnud superhead. Aga eesoleva nädalaga taastun ära ja saan värskemaks,“ rääkis Mägi Delfi videointervjuus.

Mida Mägi nende võistlustega enda kohta teada sai? „Et saan tõketest üle,“ naeris ta. „Võistlussituatsioon on lihtsalt teistsugune ja seda oli vaja. EM-ile ühe stardi pealt minna olnuks ebamäärane. Olen saanud aasta aega kvaliteetselt trenni teha. Usun, et kõik on kenasti kontrolli all ja saan rahulikult EM-ile vastu minna.“

Vaata lisaks videost, kuidas meeldib Mägile EM-i võõrustav Rooma olümpiastaadion, kus ta on karjääri jooksul korduvalt võistelnud.