400 m tõkkejooksus on stardis suurte tiitlivõistluste kogemustega Rasmus Mägi, kellel on ette näidata 2014. aasta EM-i hõbemedal. Kümnevõistluses esindavad koondist 2022. aasta EM pronks Janek Õiglane, 2024. aasta sise-MM pronks Johannes Erm ning 2023. aasta sise-EM pronks Risto Lillemets.

Kõige julgema eesmärgi püstitas tänasel pressikohtumisel Rooma EM-iks kümnevõistleja Erm, kes hoiab kaks nädalat tagasi Götzises tehtud 8462 punktiga Euroopa hooaja edetabelis kolmandat kohta. Teda edestavad Leo Neugebauer (8708) ja Sven Roosen (8517) EM-il aga starti ei tule.

„Näen, et seis on väga hea. Jahin rekordit (8484 punkti) ja medalit. Usun, et kui mõlemad päevad veatult lähevad, on ka kuld reaalsus,“ ütles Erm ja lisas, et võrreldes Götzise kümnevõistlusega on kõige rohkem varu kõrgushüppes ja odaviskes.

Poolmaratonis on samuti stardis kolm eestlast: Leonid Latsepov, Tiidrek Nurme ja Olavi Allase. 100 m sprindis tuleb starti Karl Erik Nazarov. Oma tiitlivõistluste debüüdi teevad vasaraheitja Adam Kelly ja kuulitõukaja Jander Heil.

Esmakordselt kvalifitseerus tiitlivõistlustele Eesti naiste 4×100 m teatenelik, kuhu kuuluvad Ann Marii Kivikas, Miia Ott, Diana Suumann, Kreete Verlin ning varuvõistlejana Johanna Ilves. Ann Marii Kivikas osaleb individuaalselt ka 200 m jooksus. Kõrgushüppes osaleb Elisabeth Pihela ja odaviskes Gedly Tugi. Tiitlivõistluste debüüdi teevad Marleen Mülla teivashüppes ja Laura Maasik 3000 m takistusjooksus.

Ühtlasi sõlmiti täna koostööleping Eesti kergejõustikuliidu ja Coop Panga vahel. Coop Pangast saab Eesti koondise võistlusdressi särgisponsor ja nad hakkavad toetama Eesti kümnevõistluse koondist.