Esimese kolmes ringis vaid ühe seti loovutanud 33-aastane Dimitrov jätkas heas hoos ka kaheksandikfinaalis, alistades kaks tundi ja 55 minutit kestnud kohtumises Poola servikahuri Hubert Hurkaczi (ATP 8.) 7:6 (5), 6:4, 7:6 (3).

Dimitrov on pika karjääri jooksul mänginud nii Austraalia lahtiste, US Openi kui Wimbledoni poolfinaalis, kuid Prantsusmaal polnud bulgaarlane seni kaheksandikfinaalist kaugemale suutnud murda. Slämmiturniiri veerandfinaali pääses Dimitrov aga juba seitsmendat korda.

„Nii hea sõbra vastu on väga raske mängida. Tunnen teda väga hästi juba päris mitu aastat,“ rääkis Dimitrov võidu järel. „Harjutame palju koos ja ning teadsin, et sellest tuleb väga raske matš ja pean palju võitlema.“

Turniiri veerandfinaalis seisab Dimitrovil aga ees raske pähkel, kui vastu tuleb astuda maailma teisele reketile Jannik Sinnerile. Aasta alguses Melbourne´is karjääri esimese slämmiturniiri võitnud itaallane alistas kaheksandikfinaalis prantslase Corentin Moutet´i (ATP 79.) 2:6, 6:3, 6:2, 6:1.

Pühapäeval kindlustasid koha veerandfinaalis ka maailma kolmas reket Carlos Alcaraz ka kreeklane Stefanos Tsitsipas (ATP 9.). Hispaania tenniseäss seljatas kaheksandikfinaalis kanadalase Felix Auger-Aliassime (ATP 21.) 6:3, 6:3, 6:1 ja Tsitsipas oli parem itaallasest Matteo Arnaldist (ATP 31.) 3:6, 7:6 (4), 6:2, 6:2.