Eelmisel Portugali rallil juhtis Ogier enne viimast võistluspäeva kindlalt. Pühapäeval jäi prantslane rahule oma esikoha kindlustamisega, kuid samas kaotas Toyota olulisi punkte tootjate meistrivõistluste heitluses. Hyundai kogus toona võistluselt suurimad punktid ja tõusis tootjate MM-sarja liidriks.

Latvala sõnul peeti punktide asjus Ogier`ga maha tõsine vestlus.

„Oleme temaga selle asja läbi teinud. Ta teab seda. Kui vaatame varasemaid aastaid, siis ta saab ka pühapäeviti gaas põhjas sõita,“ lausus Latvala, vahendab Rallit.fi.

„Peab meeles pidama, et Ogier on tõesti tark. Ta ei sõida täiskiirusel, kui ta ei pea. Aga ta mõistab ka olukorda, kui meil on punkte vaja. Nüüd vajab meeskond punkte,“ rõhutas Latvala.

Laupäevaste tulemuste põhjal koguvad nii Toyota kui Hyundai 28 punkti. Just pühapäevased tulemused otsustavad, kumb meeskond lahkub Vahemere saarelt suurima punktisaagiga.

Enne tänast juhib Ogier teisel kohal asuva Ott Tänaku ees 17,1 sekundiga.

Latvala loodab, et MM-sarjas teisel kohal olev Elfyn Evans leiab samuti korraliku kiiruse, sest tal on võimalik kinni püüda laupäeval katkestanud Thierry Neuville.

„Selline olukord avab Elfynile uued võimalused sõitjate sarjas. Kui pühapäeval läheb kõik hästi, siis üldiselt on võimalus teha hea nädalavahetus,“ ütles Latvala.