Matši korraldajate väitel vajab Tyson taastumiseks ja raviks aega, sest tal tekkis eelmisel pühapäeval Miamist Los Angelesse suunduval lennul iiveldus ja pearinglus. Põhjuseks oli olnud maohaavand. Pärast neljapäevast arstide järelkontrolli anti Tysonile korraldus lähinädalatel treenida vaid väga kergelt.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi Tysoni matš Pauliga toimuma 20. juulil Texases Arlingtonis asuval Ameerika jalgpalliliiga NFL-i klubi Dallas Cowboysi kodustaadionil, mis mahutab 80 000 inimest.

Korraldajate eilses avalduses öeldi, et matši uus kuupäev tehakse teatavaks lähema nädala jooksul.

USA Today intervjueeris doktor Lawrence Kosinskit, kelle arvates kulub Tysonil paranemiseks vähemalt neli kuni kuus nädalat. Vastasel juhul võib ta vajada erakorralist operatsiooni, kui haavand süveneb ja põhjustab mao seina rebendi.

Veel kaks arsti hoiatasid, et jõuline treening võib põhjustada verejooksu või vajaduse erakorralise operatsiooni järele.

Samas märkis Kosinski, nagu ka ülejäänud arstid, et sümptomite põhjal pole päris selge, kas Tysonil on just maohaavand. Arstide hinnangul võib tal olla ka näiteks maohaigus, toidumürgitus või põletik.

Tyson kinnitas teisipäeval, et tunneb end hoolimata viimasest tagasiöögist 100 protsenti vormis.

„Ma tahan tänada oma fänne üle maailma selle toetuse ja mõistmise eest,“ ütles Tyson oma avalduses. Poksilegend lisas, et Paulile anti tema tervisemurede tõttu „rohkem armuaega“.

Paul teatas omalt poolt, et pooldab matši edasilükkamist, sest soovib, et Tysonil poleks ringi astudes mingeid vabandusi.

CBS Newsi teatel ütles 27-aastane Paul, et tema fännid teavad, et ta tahab Tysoniga silmitsi seista siis, kui kuulus poksija on parimas vormis.

Oma eduka profikarjääri jooksul võitis Tyson 58-st matšist 50, neist koguni 44 nokaudiga.