Mees võeti kinni 22. mail. Võimud leidsid tõendeid, mis viitasid islamiäärmuslastest inspireeritud rünnaku kavandamisele. Mehe nime pole avaldatud.

Prantsuse meedia teatel tabati ta islamistidega krüpteeritud sõnumeid vahetamas. Tema telefonist ja arvutist leiti väidetavalt fotosid ja videoid Saint-Etienne’is asuvast Geoffroy-Guichardi staadionist.

Prantsuse siseminister Gerard Darmanin kiitis luureteenistusi plaani eduka nurjamise eest. Teadaolevalt oli tegemist esimese säärase juhtumi avastamisega, millega sihiti just 26. juulil algavaid Pariisi olümpiamänge. Osadel aladel algavad võistlused kaks päeva enne avatseremooniat, üheks selliseks alaks on ka jalgpall.

Saint-Etienne’is algavad jalgpallimängud 24. juulil, kui seal kohtuvad B-grupi avamängus Argentina ja Maroko meeste koondised. Samas alagrupis on ka veel Iraak ja Ukraina. Selle grupi mängud peetakse veel ka Lyonis ja Nice’is. Ukraina ja Maroko lähevad Saint-Etienne’is vastamisi 27. juulil.

Naiste jalgpalliturniiri raames peetakse Saint-Etienne’is 25. juulil Kanada - Uus-Meremaa matš ning 28. juulil Prantsusmaa ja Kanada kohtumine, 31. juulil ka Sambia ja Saksamaa mäng.

Prantsuse politsei kasutab olümpia turvamiseks ligi 20 000 sõdurit ja rohkem kui 40 000 politseinikku. Ligi 2000 sõjaväelast ja politseinikku tuleb prantslastele appi ka teistest riikidest.

Mängudega seotud isikutest on võimud teinud taustatööd teinud juba miljonil inimese puhul, sealhulgas on põhjalikult vaadatud sportlasi, meditsiinilist personali, vabatahtlikke ning olümpiarajatiste läheduses elavaid inimesi.