Väljaanne El Correo kirjutab, et 25-aastane Raieste on Baskonia jaoks oluline lüli, sest aitab täita kohustuslikku kvooti. Nimelt peab igal Hispaania meistriliiga klubil olema vähemalt neli nn. kohaliku korvpallipassiga mängijat, kes on vähemalt kolm aastat kuulunud mõne Hispaania meeskonna noortesüsteemi.

Raieste on Baskoniasse kuulunud alates 2016. aastast. Tänavu olid Baskonias lisaks eestlasele sellised nn Hispaania passiga mängijad Tadas Sedekerskis, Khalifa Diop ja Dani Díez. Kui neist kahel esimesel on juba uus leping taskus, siis Diezi teenetest pole Baskonia enam huvitatud.

El Correo teatel kaalub Raieste hetkel uut pakkumist, mis olevat samaväärne eelmisega, ning üritab enda tuleviku jaoks välja mõelda parima variandi.

Väidetavalt on Raieste teenetest huvitatud mitu teist Hispaania kõrgliigaklubi, sest ka neil on vaja nn. kohalikke mängijaid.

Raieste mängis tänavu Baskonia eest Euroliigas keskmiselt kuus ja pool minutit ning kogus 0,9 punkti, Hispaania meistriliigas pääses ta väljakule keskmiselt üheksaks minutiks ja tõi 2,3 punkti mängu kohta.

Lisaks Raiestele saab sel suvel Baskoniaga leping läbi ka Maik-Kalev Kotsaril, kuid tema saatusest El Correo tänane artikkel ei kirjuta ridagi.