Nagu ikka, enne pingerea juurde minekut mõned märkused.

1. Meistriliiga üleminekute puhul on arveldatud eurodes, USA dollarites, Suurbritannia naelades, Norra kroonides, Taani kroonides ja paljudes muudes valuutades. Liiati on raha väärtus aja jooksul muutunud, sest 3.50 kümme aastat tagasi oli hoopis midagi muud kui 3.50 täna. Seetõttu konverteerisin kõik summad eurodesse ja lisasin arvutuskäiku inflatsiooni. Kindlasti pole seepärast kõik rahasummad päris täpsed, aga selliselt lähenemine tundus kõige õiglasem.

2. Tabelisse pääsemise piir oli praeguses vääringus 300 000 eurot. Nii jäid vähem või rohkem napilt tabelist välja teiste seas umbes miljoni Norra krooni eest Norrasse siirdunud Sergei Terehhov, Tomas Ražanauskas ja Tor Henning Hamre ning umbes 200 000-eurose üleminekutasuga võõrsile läinud Georgi Tunjov (SPAL), Märten Kuusk (Újpest), Henri Anier (Stavangeri Viking) ja Maksim Paskotši (Tottenhami Hotspur). Sealjuures oli Anier esimene, kes pingereast välja jäi.

3. Paskotši kaasusest kinni haarates ... Enamasti on üleminekutasudes sees ka edasimüügiklausel. Aga kuna need summad pole kuigi avalikud ja paarikümne aasta taguseid klausleid on keeruline välja uurida, siis neid summasid ma ei arvestanud. Tundus aus, sest muul juhul oleks liialt puusalt paugutamine. Paari nime puhul mainin ka ära, et tegelik üleminekutasu on kindlasti suurem.

4. Kui mõni asjaosaline soovib summasid täpsustada või mõni nimi on tabelist sootuks puudu, siis kirjutage, helistage ja parandame apsud.

17. Enar Jääger
2005. aastal Tallinna Florast Venemaa klubisse Moskva Torpedo