French Openi tiitlikaitsja Swiatek pääses sel korral kolmandasse ringi üle noatera. Poolatar oli kolmandas setis Osaka (WTA 134.) vastu taga 2:5, sealjuures oli vastasel kasutada ka matšpall, aga lõpuks keeras 22-aastane tennisist matši enda kasuks.

Alustuseks kiitis Swiatek vastast. „Ma ei oleks osanud oodata, et teises ringis tuleb nii intensiivne matš. Naomi mängis suurepärast tennist,“ lausus tennisist, kes seejärel hakkas nahutama fänne.

„Vabandust, et selle teema üles võtan. Ma austan fänne, see ala on meelelahutus ja me teenime raha tänu teile. Kuid mõnikord on pingelises olukorras väga-väga-väga keeruline keskenduda, kui keegi punkti ajal või vahetult enne seda midagi karjub,“ lausus 22-aastane poolatar.

Swiateki sõnul on teema tõsine. „Panime kogu oma elu mängu, et saada paremaks mängijaks. Ja kui panused on kõrged ja rahasummad suured, siis isegi mõne punkti kaotamine võib kõike muuta. Palun teid, et te toetaks meid pallivahetuste vahel, kuid mitte nende ajal,“ lausus ta väriseval häälel. „Loodan, et ka selle teema üles võtmise järel te jätkate minu toetamist. Mulle meeldib siin mängida, aga samas ma tean, et mõned mängijad prantslastest fännidele ei meeldi.“

Eelneval nelja hooajal suvel kaotas Swiatek Pariisis vaid ühe matši, kui ta 2021. aastal jäi veerandfinaalis alla Maria Sakkarile.