Rovanperä sõidab sel hooajal kaasa valitud rallidel, et tiitlipingest pisut hinge tõmmata. Nõnda jääb tal rohkem aega lemmikhobi driftimise jaoks, lisaks osaleb ta Beneluxi Porsche Carrera karikasarjas. Järgmisel hooajal teeb soomlane WRC-sarjas kaasa täisprogrammi.

„Kalle hakkas vahe-aasta mõttest rääkima juba enam kui aasta tagasi. Algse plaani järgi oleks see pidanud olema 2025. aastal, aga Toyota tahtis tänavust aastat,“ rääkis Jouhki. „Põhjuseid oli palju. Neist üks suur oli Sebastien Ogier.“

Mänedžer viitas, et Toyota ei soovinud jääda seisu, kus Ogier enam üldse ei võistle ja Rovanperä teeb kaasa ainult osadel MM-etappidel. „Kas Ogier sõidab järgmisel aastal? 2024. aastaks oli neil teadmine olemas, et Ogier jätkab. Nad said arvestada, et ta asendab Kallet,“ selgitas Jouhki.

Rovanperä on seni sel hooajal sõitnud kolmel MM-rallil. Keenias tuli esikoht, aga Rootsis ja Portugalis sõitis ta rajalt välja. Sellest hoolimata tunneb maailmameister ennast hästi.

„Keegi ei suuda hooaega ilma vigadeta läbida. Jah, Kallel on olnud mitu avariid, aga seda põhjusel, et ta läheb starti ainult võidumõtetega. Kuna ta MM-tiitli peale ei sõida, pole tal vaja punktide peale mõelda. Riskitase on kõrgem kui varem,“ lausus Jouhki.

Millal Rovanperä uuesti starti tuleb, pole teada. Pikalt pole vaja ilmselt oodata, sest selle nädala Sardiinia rallile järgevad Poola, Läti ja Soome MM-etapid on kiired ning sobivad talle hästi.