Kuigi Kompany pikendas mullu Inglismaa klubi Burnley’ga lepingut 2028. aastani, otsustas ta Saksamaa rikkaima võistkonna pakkumise vastu võtta. Kompanyst saab esimene Belgia peatreener, kes on Bayernit juhendanud.

Mängijana 11 aastat Manchester Citys veetnud ja Belgia koondise eest 89 kohtumist pidanud Kompany alustas treenerikarjääri 2020. aastal Brüsseli Anderlechtis, kus tema sportlastee ka algas. 2022. aastal siirdus ta Burnley’sse, aidates klubi esimesel hooajal Inglismaa esiliiga võitjaks. Tänavu Premier League’i aga püsima ei jäädud, meeskond piirdus 19. kohaga ning langes esiliigasse tagasi.

Bayerni hooaeg ebaõnnestus, sest esimest korda pärast hooaega 2011/12 ei suudetud võita ühtegi tiitlit. Saksamaa kõrgliigas jäädi kolmandaks, eelmised 11 meistritiitlit olid kuulunud neile.

Veebruaris teatas Bayern, et peatreener Thomas Tucheliga hooaja järel koostöö ei jätku. Sellest ajast saadik hakkas klubi uut juhendajat otsima. Sakslased tegid pakkumise nii Leverkuseni Bayeri juhendajale Xabi Alonsole, Saksamaa koondise peatreener Julian Nagelsmannile (kes mullu kevadel pidi just Tuchelile ruumi tegema) ja Austria koondise lootsile Ralf Rangnickile, aga kõik kolm lükkasid pakkumise tagasi.

Vahepeal lootis Bayern Tuchelit ümber veenda, et ta Müncheni tiimis jätkaks, aga 50-aastase treeneriga kokkuleppele ei jõutud. Seejärel pööraski klubi pilgud Inglismaa ja Kompany poole.