Kuigi Venemaa koondis ei saa alates Ukraina sõja algusest rahvusvahelistel võistlustel osaleda, annab rahvusvaheline hokiliit (IIHF) ka venelastele reitingupunkte.

IIHF lisas värsket edetabelit koostades Venemaale punktiskoori, mis antakse igal aastal maailmameistrivõistluste pronksmedalistile. Teiseks tõusnud Venemaal on nüüd 4065 edetabelipunkti, tipus jätkaval Kanadal 4100 silma. Kolmas on Soome (3 955).

Eriti veider on, et kui Kanada peaks ka järgmisel MM-il medalita jääma, siis tõuseks Venemaa lausa maailma esinumbriks.

„See tundub täiesti uskumatu!“ kommenteeris Kummola Ilta-Sanomatele.

Aastatel 2003–2021 IIHF-i asepresidendina töötanud Kummola ei osanud kuidagi selgitada, miks Venemaa koondis nii kõrgel kohal on. Igatahes oli tema jaoks uudis šokeeriv.

„Minu viimasel kolmel aastal [IIHF-is töötades] 2018–2021 võitis Venemaa ühe pronksi. Ma ei tea, mis seal taga on, aga see tundub nii naeruväärne, et parem oleks kogu edetabeli koostamine seisma panna,“ sõnas soomlane.

Pühapäeval lõppenud MM-turniiri võitis võõrustaja Tšehhi, hõbeda sai Šveits ja pronksi Rootsi. Võit tõstis tšehhid nelja positsiooni võrra kõrgemale neljandaks ning finaali jõudnud Šveits kerkis kahe koha võrra viiendaks. Eesti hokikoondis säilitas 28. positsiooni.