Esimeses kohtumises jäi Kalev/Cramo Kalevi spordihallis peale 73:67, laupäeval oldi Tartus paremad 82:61. Tartu peatreener Priit Vene ütles pärast teist matši, et neil on veel mõni asi varuks, et Kalev/Cramot üllatada.

Vene ei valetanud. Silmapaistva muudatusena tõi ta esimese veerandaja keskel platsile 19-aastase tagamehe Rando Roosi, kes polnud seni finaalseerias minuteid saanud. Roos tabas kiirelt ka kolmese ja aitas Tartul seisu võrdsena hoida. Esimene veerandaeg lõppes 18:17 Kalev/Cramo juhtimisel.

Teise veerandi lõpus sekkus ka teine Tartu noorema põlvkonna mängija Aleksander Tassa. Esimese poolaja lõpp kuulus selgelt Kalev/Cramole ja pikemale pausile läksid nad 35:27 eduseisus. Ben Shungu oli visanud 11 ja Manny Suarez 11 punkti. Tartu resultatiivseim oli Anatoli Šundel 5 punktiga.

Kolmandat veerandit alustas Kalev/Cramo kolme järjestikuse kolmesega ja vahe kärises kiirelt 19 punkti peale. Pärast seda sai Tartu pisut lähemale, aga 30 minuti järel oli Kalev/Cramo eduseis ikkagi üsna kindel, 57:41. Shungu arvel oli juba 19 punkti. Neljas veerand on pelgalt vormistamise küsimus ja Kalev/Cramo võidupidu võis alata juba mitu minutit enne kohtumise lõppu.

Võitjate resultatiivseim oli 23 punktiga Ben Shungu, kes valiti ka finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks. Kregor Hermet ja Manny Suarez lisasid 12 punkti. Tartu kasuks viskas kapten Märt Rosenthal 10 punkti.

Eesti meistrivõistluste sümboolsesse viisikusse valiti Mikk Jurkatamm, Manny Suarez (mõlemad Kalev/Cramo), Märt Rosenthal (Tartu), Tormi Niits (Rapla) ja Siim-Markus Post (Pärnu).

Kolmanda mängu galerii:

Kalev/Cramo võiduemotsioonid: