Avaseti ainus murre sündis kohe esimeses geimis ning selle teenis Žverev, kes lõi hiljem seti 6:3 lukku.

Teises setis osutas Nadal juba rohkem vastupanu ning haaras 5:3 eduseisu. Setivõidu nimel servides ei saanud hispaanlane aga ainsatki punkti ning Zverev võitis hiljem kiire lõppmängu 7:5.

Kolmandas setis võitis Nadal alustuseks kaks geimi, kuid peagi oli seis 2:2 viigis. Seejärel loovutas Nadal veel kahel korral oma pallingu ja Zverev marssis 6:3 setivõidu toel teise ringi.

Pisut üle kolme tunni kestnud kohtumises servis Zverev kaheksa ässa ja kolm topeltviga, Nadali arvele jäi kaks ässa ja samuti kolm topeltviga. Zverevi esimese servi protsent oli 78, millest ta omakorda võitis 71% punktidest. Hispaanlase vastavad näitajad olid 69% ja 58%. Zverev realiseeris 18-st murdepallist kuus ning Nadal 11-st murdevõimalusest kaks.

„Ma pole kindel, kas siin veel kunagi võistlen. Ausalt, ma pole tõesti selles veel 100% kindel, aga kui see oli viimane kord, siis nautisin seda väga. Praegu on emotsioone keeruline kirjeldada, aga minu jaoks oli väga eriline siinsete inimeste armastust kogeda,“ ei välistanud Nadal pärast mängu, et võib ka järgmisel hooajal Prantsusmaa publikut rõõmustada.

Kusjuures Zverevist sai alles kolmas mees, kes suutnud Roland Garrosi väljakutel Nadali alistada. 14-kordne liivaslämmi tšempion oli varasemalt tunnistanud vaid korra rootslase Robin Söderlingi ning kahel korral Novak Djokovici paremust.

Zverev läheb teises ringis vastamisi David Goffini (ATP 115.) või Giovanni Mpetshi Perricard’iga (ATP 66.).