Tšehhi koondise viis otsustava kolmandiku keskel juhtima nende staarmängija David Pastrňák. kes kogus tänavusel NHLi põhihooajal Boston Bruinsi särgis koguni 110 resultatiivsuspunkti.

Šveits jahtis lõpuminutitel maruliselt viigiväravat, kuid kodumeeskonna väravavaht Lukaš Dostal säras suurepäraste tõrjetega. Kohtumise lõppskoori 2:0 vormistas 19 sekundit enne sireeni David Kämpf, saates litri tühja väravasse.

„Ma ei uskunud, et miski paneb mind põlvili viskuma, et tähistada. Aga see oli emotsioon, mida ma tundsin ja see oli hull. Ma lihtsalt plahvatasin. See oli kõik see emotsioon, fännid, kogu riik,“ rääkis õnnelik Pastrňák hiljem ajakirjanikele.

Tšehhi jaoks oli tegemist seitsmenda MM-tiitliga ja esimesega pärast 2010. aastal Saksamaal peetud turniiri. Tšehhidest sai ühtlasi viies riik, kes on suutnud maailmameistriks tulla kodupubliku ees.

Lõpuvile järel algas nii Praha kesklinnas kui jäähalli lähiümbruses ning ilmselt kogu üle riigi metsik pidu. Praha südalinnas hüüti kõikjal Tšehhi uute kangelaste Pastrňáki ja Dostali nimesid.

Ka pealinna metroojaamas ei suutnud Tšehhi fännid pidutsemisega tagasi hoida. Isegi metroos nad karjusid ja trampisid nii ägedalt, et rong kõikus üles-alla.

Kohalik meedia kirjutab, et Praha vanalinnas vaibus võidupidu umbes öösel kella kahe ajal, kuid pubid ja baarid kubisesid ikka veel peomeeleolus rahvast.

Praha südalinnas avanes jahmatav vaatepilt, sest tänavad olid paksult täis tühje pudeleid ja prügi. Fotosid näeb soomlaste Ilta-Sanomate ja MTV lehelt siit ja siit.

Tšehhi suured ajalehed ja portaalid olid täna hommikul keskendunud mõistagi vaid hokimeeskonna vägiteole. Riigi suurima päevalehe Bleski esikülg koosnes vaid hokiuudistest ning põhilool säras pealkiri: „Kuldne eufooria!“

Väljaande Deniki esiuudis annab ülevaate riigi uutest kangelastest. Uudisloo pealkiri kõlab: „Maailmameistrid erakordses ülevaates: kust nad on pärit, kus nad üles kasvasid ja kus mängisid.“

Pravo esiküljel ilutseb pealkiri: „Kuldne fantaasia!“